Sunčane naočale vjerojatno spadaju u onaj dodatak bez kojeg je teško zamisliti ljeto. No, nose se tijekom cijele godine jer osnovna im je namjena zaštititi oči od sunčevih zraka. Bez obzira bilo ljeto ili zima, sunčeve zraka su uvijek prisutne. Zbog toga sunčane naočale nisu samo modni dodatak već stvarna potreba zaštite našega vida. Posebno je važno nositi ih u proljeće i ljeto kada je i sunce jako, pa nam trebaju one s velikom zaštitom od UVA i UVB zraka.

Svrha sunčanih naočala je višestruka. Osim što nas štite od sunčevih zraka koje su vrlo opasne i štetne za naš vid jer mogu prouzročiti i stvoriti više različitih bolesti oka, one nam omogućuju i nesmetano gledanje, sprječavanju isušivanje oka, a štite i od vjetra. Sunčane naočale mogu biti i s dioptrijskim lećama, ali i sa staklima koja će se prilagođavati jačini svjetlosti.

Trebale bi ih nositi sve dobne skupine, a posebno je važno da ih nose djeca od najranije dobi. Naime, djeca imaju osjetljivije oči od odraslih pa su njima sunčane naočale i više nego potrebne. Kod odabira sunčanih naočala za dijete svakako treba obratiti pažnju na materijal od kojih su napravljene pa savjetujemo umjetne materijale (staklo može biti vrlo opasno u dječjoj igri), ali leće s velikom zaštitom kako bi vaše dijete bilo potpuno sigurno.

Kad je o odraslima riječ, velika zaštita mora biti prioritet posebice kod svjetlijih očiju i obično takve osobe sunčane naočale nose i zimi, a nikako ne mogu bez njih ljeti. Funkcija sunčanih naočala su i estetski razlozi, naime one smanjuju mrštenje koje nam izaziva velika sunčeva svjetlost, a samim time i pojavu bora.

Višestruka je korist i dobrobit nošenja sunčanih naočala. Danas ih nudimo raznih boja, leća, oblika, a ono što valja naglasiti i savjetujemo oko odabira. Kvalitetne sunčane naočale su investicija u zaštitu i zdravlje vaših očiju. Nisu svake sunčane naočale dobre i funkcionalne, no zato smo mi tu da vam pomognemo u odabiru i da nosite one koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Topliji dani su nam stigli, a mi očekujemo vas kako bi zadovoljno i nesmetano mogli uživati s novim sunčanim naočala u zrakama sunca.

Moja optika – Moj fokus na bitno