Suvremen način života natjerao nas je da sve radimo u žurbi, te nam je svaka ušteda vremena veoma dragocjena. Kada govorimo o naočalama, kao i kompletno o vidu, javlja se problem koji najviše osjete osobe sa dioptrijom za daljinu, ali i za blizinu.

Ukoliko obratite pozornost, možete primijetiti koliko osoba skida jedne naočale, stavlja druge, pa ove prve padaju, bivaju zaboravljene negdje na stolu i slično! Sve takve i tome slične situacije se mogu riješiti – progresivnim naočalama!  Odjednom imate Vaše savršene naočale koje Vam služe za sve, od šetnje, vožnje, rada na računalu i čitanja knjiga ili novina. No, uvesti ćemo Vas detaljnije u priču o progresivnim naočalama.

Progresivne naočale su izumljene 1953. godine od strane mladog 25-godišnjeg francuskog inženjera Bernarda Maitenaza. On je do svoje ideje došao nakon što je tri godine ranije isprobavao bifokalne naočale svoga oca i zaključio kako je tranzicija između daljine i blizine previše „agresivna“ , te je osjetio potrebu korekcije koncepta. Zbog snažne tranzicije između dvije jačine dioptrije, oči su se svaki put trebale akomodirati na novu udaljenost gledanja. Srednja udaljenost od otprilike 50 do 150 cm i dalje je bila problematična kod bifokalnih naočala. Kako bi riješio problem, progresivne leće bile bi razvijene na sličan način kao i bifokalne ali dio dioptrije bi bio „umetnut“  iznad dijela za čitanje, no i dalje je problem stvarala konstantna reakomodacija očiju koja je iznimno neugodna. Ovaj mladi inženjer, težio je proizvodnji naočalne leće koja bi omogućila jasan vid na svim udaljenostima uz glatke prijelaze između pojedinih dijelova naočalne leće. Kada je patentirao koncept progresivnih naočalnih leća, šest godina kasnije, patent je predstavljen od strane Société de Lunetiers te su ubrzo nakon toga progresivne naočalne leće stekle veliku popularnost među nosiocima.

Progresivne naočalne leće se iz godine u godinu unaprjeđuju te u ponudi Moje Optike možete naći  vrhunske Varilux progresivne leće koje su već nekoliko godina izabrane od strane korisnika kao vodeće progresivne leće na tržištu!

Konstantna uporaba pametnih telefona, tableta, kao i težnja da se što više stvari napravi u što bržem roku, najviše utječu na brze promjene zona vida potrebne za kvalitetno funkcioniranje. Upravo na tom dijelu stručnjaci iz kompanije Essilor konstantno rade i unaprjeđuju Varilux progresive.  Za dizajn i izradu najnovije  Varilux X series generacije progresiva uzeli su u obzir sve udaljenosti koje današnji prezbiopi koriste prilikom gledanja na blizinu. Ove različite udaljenosti odgovaraju okruženju udaljenom između 40 do 70 cm udaljenosti ruke što je najčešća udaljenost pri čitanju i radu na računalu. Sa Varilux X design progresivnim lećama vid prezbiopa je u potpunosti prilagođen suvremenim potrebama korisnika.​ Varilux progresivi su najbolje rješenje za sve prezbiope koji žele odličan vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz maksimalno oštru sliku i visok kontrast na bilo kojoj udaljenosti, isto tako omogućuju korisniku najprirodniji položaj tijela bez obzira na vrstu posla i aktivnosti. Specijalno su dizajnirane za današnju generaciju prezbiopa koja svakodnevno koristi svoje mobilne uređaje, te ih je moguće izraditi sa svim dodatnim zaštitama protiv plavo-ljubičastog zračenja kako bi Vaše oči uvijek bile maksimalno zaštićene. Nakon kupnje progresivnih naočala korisnik vrlo brzo osjeti sve prednosti jednog para naočala za sve udaljenosti i dodatno prošireno vidno polje za dužinu nadohvat ruke. Upravo je to i cilj, kako bi izbjegli sve muke sa početka teksta, koje dolaze sa konstantnim skidanjem i stavljanjem naočala.

Ako ste zainteresirani i osjećate potrebu za ovakvom vrstom naočala, pozivamo Vas da navratite do Moje Optike i pomoći ćemo Vam kako bi zablistali sa Vašim novim naočalama!