Svake godine sunce dođe tako brzo da se nismo ni snašli, a već nam blješti u oči, i tek onda krećemo sa planovima kupovine sunčanih naočala, hvatajući se u koštac s vremenom.

Da Vam ovo sunce puno štetnih UV zraka ne bi i ove godine stvaralo problem, mi imamo prijedlog; sunčane naočale sa dioptrijom! Idealna su investicija za sve korisnike dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća koji žele biti zaštićeni u svakom trenutku. Ne moramo Vam ponavljati kolike znanstvene studije pokazuju kako duža izloženost UV zrakama bez zaštite oštećuje oči, i da je svakako preporuka nositi sunčane naočale koje blokiraju najmanje 99% UVA i UVB zračenja. Sunčane naočale sa dioptrijom su veoma praktičan izbor za aktivnosti izvan kuće, bilo da se radi o sportu, kupovini, ili kavi na suncu. A da ne spominjemo kako su i omiljeni modni dodatak!  Idealna su investicija za korisnike kontaktnih leća jer utjecaj sunca, vjetra i vode često uzrokuje iritaciju, ali isto tako, nije preporučljivo nositi kontaktne leće dok plivate, jer postoji mogućnost nastanka infekcije oka uzrokovane mikroorganizmima u vodi.

U sunčane naočale je moguće ugraditi skoro sve tipove dioptrijskih leća, uključujući bifokalne i progresivne leće. Sunčane naočale s takvim dioptrijskim lećama će vam dobro poslužiti ukoliko su Vam potrebne naočale za svakodnevno nošenje ali i za čitanje knjige ili časopisa na otvorenom.

Gotovo sve sunčane naočale poznatih dizajnera imaju mogućnost ugradnje dioptrijskih leća a ograničenje postoji kod nekih sunčanih naočala koje imaju preveliku zakrivljenost, koja prati fizionomiju lica. Kao i kod kupovine sunčanih naočala bez dioptrije, morate paziti da dioptrijske sunčane leće blokiraju 100% štetnih sunčevih UV zraka. Stupanj zatamnjenja ne određuje zaštitu! Možete uzeti gradualno obojane leće gdje sami birate stupanj zatamnjenja, ili u punoj boji, UV zaštita Vam ostaje jednaka. Za dodatnu zaštitu od blještanja uzrokovanog odbijanjem svijetlosti od reflektirajućih površina kao što su voda, pijesak i asfalt.  Polarizacija smanjuje odbljesak koji dolazi od reflektirajućih što ne pruža veću zaštitu od sunca, ali aktivnosti poput vožnje ili boravka na vodi čini sigurnijim ili ugodnijim. Izbor boja za sunčane leće je zaista velik, i možemo izvesti sve vrste zatamnjenja koje vi poželite, pa čak i popularni „mirror“ efekt. Navratite do nas i pronađite svoju idealnu kombinaciju za ovo ljeto!